丸弥太

丸弥太の素材

まだ薄暗い夜明け前から、丸弥太の1日が始まります。
朝一番に届くのは、鯛や平目などを積んだ、明石や淡路からの「担ぎもの」。
京都独自の文化で、担ぎ屋と呼ばれる現地の目利きが、
早朝に水揚げされた鮮魚を京へ直送するものです。
その鮮度、品質の良さは、当店代々の誇りでもあります。
続いて届くのは、丸弥太の代名詞でもあるぐじや鱧、ウニ、松葉ガニなど旬の魚介たち。
吟味を重ね、河岸で極上の一品を競り落としています。
さらに四代目は、現代のニーズに応えるため、
全国の漁場を訪ねて築き上げた独自ルートの仕入れに挑んでいます。

A day at Maruyata begins before dawn when the skies are still dark. The first batch of seafood delivered to the shop are sea breams and flounders straight from the bountiful seas of Akashi and Awaji.
Next up would be Maruyata’s specialties guji (sweet seabream in Kyoto dialect), hamo (conger pike eel) and other seasonal catches. Come wintertime and wild-caught fugu is also what our clients count on us for. Our selection of luxury fish and seafood are also purchased through exclusive routes developed by the fourth-generation owner as he visited fishing grounds around Japan. Maruyata proudly presents a range of first-rate fish and seafood that meet the expectations of fine-dining chefs in Kyoto.